Vlhkoměr obilí k měření vlhkosti v obilných zrnech a olejnatých semen
Měří vlhkost zrna a osiva
Měření vlhkosti se vypočítává mletím a lisováním obilí přímo v zařízení. Měření vlhkosti vychází z elektrické vodivosti.
Automaticky měří také teplotu zrna
Mletí a měření se provádí v uzavřené komoře. Tato komora zabraňuje ztrátě vlhkosti a vlivu vnějších faktorů.
Díky: mletí v uzavřené měřící komoře s neustálým tlakem je možné přesné měření také čerstvého zrna.
Automatický výpočet průměrného výsledku za poslední 4 měření
Automatické vyrovnání teploty
Uživatel může nastavit pro každý druh obilovinu různou odchylku vlhkosti (Offset)
Volitelný místní jazyk výběr z 21 jazyku (samozřejmě Český a Slovenský jazyk)
Automatické vypnutí
Velkosti zkoušky: 9ml až 18ml podle druhu obilniny, pokyny na displeji)
Kompletně v sadě s kufříkem.
Přesnost měření + / - 0.5 %
Metoda měření: Elektrická vodivost (odpor), továrně kalibrovaná pomocí Standardní referenční metody suché pece: ISO 712 (zrno), ISO 665 (olejnatá semena), ISO 6540 (kukuřice). Vzorkování pro kalibraci zrna je založeno na ISO 950 a při vzorkování dodržujeme ISO 7700-1 a ISO 7700-2
Rozsah měření
- Pšenice 11,0 – 40,0 %
- Hořčice 06,0 – 28,0 %
- Tvrdá pšenice 11,0 – 40,0 %
- Sójové boby 06,4 – 35,0 %
- Ječmen 10,8 – 44,8 %
- Bílá rýže 10,6 – 35,0 %
- Zimní ječmen 10,8 – 44,8 %
- Neloupaná rýže 10,4 – 39,0 %
- Oves 10,6 – 40,0 %
- Proso 10,2 – 36,0 %
- Žito 11,6 – 46,0 %
- Špalda 10,8 – 49,4 %
- Pohanka obecná 11,0 – 43,0 %
- Kmín 02,0 – 40,0 %
- Tritikale 11,2 – 44,0 %
- Jetel luční 10,2 – 33,0 %
- Kukuřice 10,6 – 44,0 %
- Jetel bílý 08,4 – 43,0 %
- Slunečnice 05,6 – 24,0 %
- Jílek 09,4 – 42,6 %
- Semena řepky 05,4 – 29,0 %
- Luční tráva 10,0 – 35,0 %
- Řepka olejná 05,6 – 32,4 %
- Kostřava luční 09,6 – 42,6 %
- Fazole 11,4 – 38,6 %
- Kostřava červená 11,6 – 35,0 %
- Bob zahradní 11,4 – 38,6 %
- Bojínek luční 09,4 – 38,0 %
- Hrách 11,4 – 35,6 %
- Pšeničná mouka 11,2 – 50,0 %
- Lněná semena 05,4 – 34,4 %
- Lnička 05,8 – 36,6 %
Test je založen na drcení a stlačování zrna přímo v přístroji. Unimeter Super Digital automaticky měří teplotu zrna. Drtící a měřicí mechanismus pracuje v uzavřeném systému, který zabraňuje ztrátě vlhkosti a vlivu vnějších faktorů na výsledek měření. Díky drcení, uzavřenému měřicímu cyklu a konstantnímu tlaku je přesnost měření zachována i u čerstvě sklizených zrn.